-> Garda Nationala de mediu 
Guvernul României
GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU
facebook
youtube

FOCUS BUCUREŞTI - dezvoltare urbană, digitalizare, economie circulară”, un eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).

Ieri, 8 iunie, comisarul general al Gărzii de Mediu, domnul Aurelian Păduraru, a participat la a IV-a ediţie a conferinţei “FOCUS BUCUREŞTI - dezvoltare urbană, digitalizare, economie circulară”, un eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).
Evenimentul a reunit reprezentanți ai comunității de afaceri a Capitalei, oficiali din administrația centrală și locală, specialiști de top din diverse domenii, reprezentanți ai societății civile, cu scopul de a discuta deschis despre problemele Capitalei, dar mai ales despre soluții viabile și constructive a căror aplicare să conducă la dezvoltarea pe baze sănătoase a Bucureștiului.
„Transformarea Capitalei într-o metropolă modernă, verde, atractivă pentru turism și afaceri este o muncă de echipă: mediu public – mediu privat. În ceea ce ne privește, venim în acest parteneriat cu instrumentele specifice unei camere de comerţ solide. De pildă, datorită sistemului complex de relații construit de-a lungul timpului, atât pe plan intern, cât și internațional, avem capacitatea de a ne implica în transferul de bune practici și în implementarea unor proiecte care s-au bucurat de succes în alte capitale europene”, a declarat în deschidere, preşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa.
În alocuţiunea sa, domnul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Păduraru, a apreciat că într-o primă etapă este nevoie de conștientizarea contribuabilului, fie el persoană fizică sau juridică, iar într-o a doua etapă se impune sancționarea drastică a încălcării legii. În acest context, a punctat că în Capitală există probleme serioase în ceea ce privește deșeurile și poluarea aerului.
În prima parte a conferinţei, dedicată dezvoltării urbane și economiei circulare, participanții au avut posibilitatea de a se întâlni, printre alţii, şi cu domnii Toni Greblă, prefectul Capitalei și cu Stelian Bujduveanu, viceprimar general al Capitalei.
În a doua parte a evenimentului, dedicată digitalizării și transformării digitale a Capitalei au participat reprezentanţi ai primăriilor de sector, alături de manageri din zona privată.
 Evenimentul a constituit un excelent prilej pentru participanți de a-și prezenta problemele, de a identifica soluții la acestea, de a interacționa cu vorbitorii prezenți la conferință, dar și de a iniția noi colaborări în afaceri.

Top