-> Garda Nationala de mediu 
Guvernul României
GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU
facebook
youtube

Garda Nationala de Mediu aplica amenzi de 200.000 lei pentru a stopa o lucrare de amenajare hidroenergetica

Comisarii Grzii Naionale de Mediu au efectuat n data de 27.04.2017 un control inopinat la locul de amenajare hidroenergetic Lunca Ilvei, amplasat pe cursul mijlociu i superior al rului Ilva, jud Bistria-Nsud 

Acetia au constatat c se efectuau n continuare lucrri la pozarea conductei de aduciune, rmnnd de amplasat (pozat) aproximativ 300 metri liniari de conduct. Lucrrile continuau dei n urma unui control anterior desfurat n luna noiembrie a anului trecut, comisarii GNM au dispus INTERZICEREA DESFŞURRII ORICREI ACTIVITI SAU REALIZAREA PROIECTULUI pn la adoptarea unei decizii de ctre autoritatea competent, respectiv Agenia pentru Protecia Mediului Bistria Nsud. Tot atunci societatea a fost amendat cu suma de 100.000 de lei pentru c lucrrile de pozare a conductei au fost ncepute NAINTE de adoptarea unei decizii din partea Ageniei pentru Protecia Mediului-BN cu privire la proiectul “Scoaterea temporar din fondul forestier a suprafeei de 0,7242 ha, teren forestier, Lunca Ilvei judeul BN”, fapt ce contravine flagrant legislaiei de mediu n vigoare.
n consecin, n urma acestei verificri inopinate, operatorul economic a fost sancionat cu nc de 100.000 lei pentru nerespectarea msurii stabilite n cadrul controlului anterior i anume: “Este interzis desfurarea oricrei activiti sau realizarea proiectului pn la adoptarea unei decizii de ctre autoritatea competent, respectiv Agenia pentru Protecia Mediului Bistria Nsud”.
Dup 2 amenzi contravenionale n valoare de 200.000 de lei aplicate n decurs de 5 luni, societatea a oprit orice fel de lucrri de amenajare hidroenergetic n Lunca Ilvei!
n cazul n care lucrrile vor fi reluate fr a se intra n legalitate atunci reprezentanilor societii li se vor ntocmi dosare penale, riscnd pedeapsa cu nchisoarea de la 2 la 7 ani.

Top