-> Garda Nationala de mediu 
Guvernul României
GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU
facebook
youtube

4 Iulie, Ziua Naional a Statelor Unite ale Americii

Astzi, 4 Iulie 2016, este Ziua Naional a Statelor Unite ale Americii, zi n care se mplinesc 240 de ani de la semnarea Declaraiei de Independen. 

Tot n aceast zi, SUA aniverseaz 100 de ani de la nfiinarea Sistemului Naional de Parcuri (National Park Service), care are ca obiectiv protejarea biodiversitii i a resurselor naturale. National Park Service (NPS) este o agenie guvernamental care administreaz toate parcurile naionale din SUA, numeroase monumente naionale americane i alte proprieti istorice i de conservare a naturii, cu diferite destinaii. Ca autoritate n domeniul proteciei mediului, NPS are un dublu rol: meninerea integritii ecologice a zonelor pe care le are n administrare, dar i promovarea acestora cu scopul de a le face mai accesibile publicului larg.
n acest context, pe 1 iulie, Comisarul General al Grzii Naionale de Mediu, dl. Bogdan Trif, a avut o ntlnire cu dl. Donald Leadbetter, reprezentantul National Park Service, care a fost nsoit, din partea Ambasadei SUA n Romnia, de d-na Stephanie Boscaino – ofier economic i d-na Ioana Damian – asistent afaceri culturale. La ntlnire au mai participat, din partea GNM, dl. Octavian Popescu – Director General i dl. Nicolae Badea – Director General adjunct. 
ntrevederea a prilejuit un schimb de informaii cu privire la activitile specifice Grzii Naionale de Mediu i National Park Service, precum i la o viitoare colaborare ntre Romnia i Statele Unite ale Americii n ceea ce privete protejarea biodiversitii. 

La finalul ntlnirii, Comisarul General al GNM a declarat: ”Suntem onorai de vizita reprezentanilor Ambasadei SUA i a domnului Donald Leadbetter, din partea National Park Service, cu care am avut o discuie extrem de fructuoas n ceea ce privete ariile naturale protejate i conservarea biodiversitii. Ne dorim ca aceast prim ntlnire s constituie baza unor colaborri viitoare care s intensifice schimbul de experien ntre Romnia i SUA n domeniul proteciei mediului. Pn la urm, aa cum spunea i dl. Ambasador Hans Klemm, Romnia i America mprtesc un interes comun, acela de a face mediul mai sigur pentru generaiile de azi i pentru generaiile viitoare. Totodat, cu ocazia srbtoririi Zilei Naionale a SUA, n numele Grzii Naionale de Mediu, doresc s-i felicit pe toi cetenii americani i s le urez o ct mai fericit Zi de 4 Iulie! La muli ani!”


 

Top