-> Garda Nationala de mediu 
Guvernul României
GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU
facebook
youtube

Recuperarea a trei Vnturei Roii (Falco tinnunculus), specie de oimi ocrotit prin lege

n urm cu doua zile Garda Naional de Mediu, prin dl.comisar Mircea Pupz (foto), specialist n cadrul Departamentului Biodiversitate, a reuit s redea naturii trei Vnturei Roii (Falco tinnunculus), o specie de oimi ocrotit prin lege.

Psrile au fost confiscate de ctre GNM n urma unui control. Potrivit celor afirmate de dl.Pupz, la ora actual sunt numeroase controale i situaii n care se gsesc animale slbatice n posesia unor oameni care nu au nimic de-a face cu ele. ”Sunt multe dosare n cauz i cercetri, chiar i la frontier sunt probleme,multe necuvnttoare fiind aduse chiar i din rile nvecinate” a precizat acesta.

oimii au fost transportati n condiii speciale i eliberai n cadrul Centrului de Reabilitare a Animalelor Slbatice, aflat in localitatea Snsimion din judeul Mures.

Acest centru este dedicat tratrii i ingrijirii psrilor accidentate, confiscate sau bolnave, n scopul reintegrrii lor in natur. Este administrat de Grupul Milvus, iar psrile sunt reabilitate din punct de vedere medical cu ajutorul veterinarilor de la Asociaia „Vets4Wild”.

Vnturelul este singura specie de pasre rpitoare migratoare de pe meleagurile noastre, care cuibrete n colonii. n ultimele decenii efectivele vnturelului au suferit un declin accentuat, motiv pentru care constituie specie prioritar n Uniunea European. Deoarece vntureii nu-i fac cuib, sunt dependeni de existena cuiburilor de cioar, i n special a celor construite de ciorile de semntur. Datorit acestui fenomen, soarta vntureilor este strns legat de starea de conservare a ciorii de semntur.

n msura n care avei informaii cu privire la necuvnttoare din specii protejate prin lege, deinute de persoane ce nu sunt abilitate s fac acest lucru, nu ezitai s facei o sesizare la adresa gardamediu@gnm.ro.


Top