-> Garda Nationala de mediu 
Guvernul României
GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU
facebook
youtube

GNM a fcut parte din echipa IRI Austria

n perioada 14 – 17 iunie 2016, sub umbrela IMPEL (Reeaua pentru Implementarea Legislaiei de Mediu a Uniunii Europene), n Provincia Federal Styria din Austria, a fost desfurat o activitate de evaluare privind punerea n aplicare a prevederilor Aquis-ului comunitar referitoare la organizarea i desfurarea inspeciilor de mediu. 


Echipa (Foto) care a realizat activitatea de evaluare a fost compus din experi din cadrul autoritilor competente pentru realizarea de inspecii de mediu din Olanda, Islanda, Germania, Romnia, Belgia, Cehia, Italia i Austria. Garda Naional de Mediu a fost reprezentat domnul Florin Homorean – comisar n cadrul Serviciul Proceduri i Metodologii/Comisariatul Judeean Olt.


n cadrul activitii a fost organizat o vizit n teren la o instalaie IED amplasat n Districtul Voitsberg. n cadrul acestei activiti, echipa de evaluare condus de dl. comisar Florin Homorean a avut sarcina s observe modul n care colegii din cadrul Directoratului 15 Energie, Locuine, Tehnologie al Guvernului Provinciei Federale Styria au efectuat vizita n teren. 


IMPEL REVIEW INITIATIVE (IRI) este o activitate care furnizeaz evaluarea informal a autoritilor de mediu din statele membre IMPEL. Aceast activitate este o etap suplimentar n implementarea Recomandrii Parlamentului European 2001/331/EC privind criteriile minime -pentru inspeciile de mediu (RMCEI), care specific: „Statele membre trebuie s se asiste reciproc n aplicarea Recomandrii.
Stabilirea de Statele Membre n cooperare cu IMPEL a unor scheme de ndrumare a inspectoratelor ar putea ajuta la promovarea celor mai bune practici n cadrul Comunitii”.

 

Top