-> Garda Nationala de mediu 
Guvernul României
GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU
facebook
youtube

Salvare stejarului de peste 600 de ani din Grdina Zoologic Sibiu

n urma cu mai puin de-o sptaman, mai precis pe 16 iunie, Comisariatul Judeean Sibiu al Grzii Naionale de Mediu, efectua un control n cadrul Grdinii Zoologice Sibiu avnd ca principal obiectiv starea stejarului secular (Quercus robur), ce se gsește la intrarea in Gradina Zoo.

Comisarii GNM au dispus n urma controlului, luarea tuturor msurilor de conservare i protecie a arborelui de ctre administraia grdinii, precum i informarea imediat a GNM- CJ Sibiu cu privire la orice incidente sau alte activiti i msuri de conservare.

La nceputul acestui an, dintr-o greeal a unui funcionar, stejarul de peste 600 de ani era s cad sub drujbele lucratorilor primriei.

La momentul respectiv Agenia pentru Protectia Mediului Sibiu intervenea la timp pentru a salva un copac monument al naturii.

Astzi falnicul stejar din Grdina Zoologic Sibiu este n grija Grzii Naionale de Mediu i “vom face tot ce ine de noi astfel nct acest stejar s rmn n picioare pentru multe generaii de acum ncolo”, asa cum declara Comisarul General al Grzii Naionale de Mediu, dl.Bogdan Trif.

Top