-> Garda Nationala de mediu 
Guvernul României
GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU
facebook
youtube

Lets Do It, Romania! si Garda Nationala de Mediu organizeaza concursul “Let’s Be ECO!”

280 de birouri și 600 de calculatoare puse n joc pentru școlile din mediul rural

 

București, 10 ianuarie 2017

Prima ediție a proiectului  de economie circular "Let’s Be ECO!" va consta ntr-o competiție dedicat unitților de nvțmnt din mediul rural. Scopul proiectului este susținerea comunitților din mediul rural prin reutilizarea resurselor. n cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 birouri și alocate n urma disponibilizrii aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri. Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri. Proiectul este organizat de „Let’s Do It, Romania!”, n parteneriat cu Garda Național de Mediu.

Competiția din cadrul proiectului "Let’s Be ECO!" se va desfșura n perioada 10 ianuarie 2017– 30 aprilie 2017. Școlile pot solicita nscrierea n proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, pn la data de 27 ianuarie 2017. nscrierea  se realizeaz prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de nscriere pe care le vor trimite unitțile de nvțmnt.

Activitțile proiectului Let’s Be ECO!” se vor desfșura n urmtoarele etape:

 

1. nscrierea n concurs - are loc ntre 10 ianuarie și 8 februarie 2017. nscrierea se face prin completarea formularului de nscriere și a unei scrisori de motivație, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. O unitate de nvțmnt poate participa la proiect doar dup confirmarea nscrierii n concurs.

 

2. Atelierele de reutilizare creativ și creație etapa care se ncheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitați s creeze obiecte din materiale reciclabile și lucrri precum: machete, planșe, desene etc. Aceste activitți au scopul responsabilizrii elevilor pentru protejarea mediului nconjurtor și nsușirea corect a conceptului de deșeu. Creațiile se trimit sub form de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro.

 

De asemenea, este important ca fiecare poz s aib denumirea elevului, a clasei și a școlii din care face parte. De exemplu: Ionescu Vasile – clasa a IV-a, Școala Gimnazial Nr. 1, Brila. Punctajul va fi oferit n funcție de creativitatea, complexitatea și originalitatea lucrrilor.

Premii oferite:

Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile și obiectele de mobilier disponibilizate și oferite n cadrul competiției sunt obiecte folosite, n perfect stare de funcționare. Jurizarea participanților se va realiza de ctre organizatorii și partenerii proiectului. Vor fi luate n considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrrilor, dar și nevoia argumentat n formularul de nscriere și numrul de elevi participanți raportat la numrul total de elevi din fiecare unitate de nvțmnt nscris. nsumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate școli la nivel național.

Economia circular este un concept de dezvoltare sustenabil pentru a diminua cat mai mult risipa.  Acest lucru este realizabil prin consumul rațional de resurse. Odat cu tranziția la o economie circular, accentul se mut pe refolosirea, repararea, recondiționarea și reciclarea materialelor și a produselor existente. Ceea ce se consider drept „deșeu” se poate transforma ntr-o resurs.

 

Protejarea mediului ncepe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: s prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Național de Mediu este ludabil și este un model de preocupare a unei instituții publice pentru protejarea mediului și combaterea risipei. Ne bucurm c, pe lng protejarea mediului, putem sprijini și educația n mediul rural”, spune Andrei Coșuleanu, Project Manager la "Let`s Do It, Romania!".

 

Proiectul "Let’s Be ECO!" este organizat de echipa "Let`s Do It, Romania!", n parteneriat cu Garda Național de Mediu și este dedicat școlilor din mediul rural din toat țara.


Pentru mai multe detalii despre acest subiect, v rugam s contactați:

Anca Baniț, Manager de Comunicare, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

Florina Miric, Specialist PR, florina.mirica@letsdoitromania.ro, 0762 264 872

 

http://www.letsdoitromania.ro / http://www.facebook.com/LetsDoItRO

 

 

 

Top